Notices


Reply
Thread Tools
Posts: 2 | Thanked: 2 times | Joined on Apr 2017
#131
How do I select resolution though?
On n9 there is a menu option with resolution selection, but on sfos (2.0.4.13) it is stuck to 2Mpx

Edit:
Nevermind, swiped right (eyeroll)

Anyway, it still only shows 2Mpx option in 16:9 proportion, while in 4:3 I have up to 8Mpx...

Last edited by joruss; 2017-05-01 at 13:48.
 
Posts: 69 | Thanked: 58 times | Joined on Nov 2015 @ NIgeria
#132
Thanks MSameer, the update app works flawlessly on Jolla 1 SFOS 2.1
__________________
Sony C6 > Sony Ericsson K310 > Sony Ericsson K750 > N70 > N73 > N81 > N82 > N79 > E7 > N9 > Jolla
 

The Following 2 Users Say Thank You to dameceno For This Useful Post:
Markkyboy's Avatar
Posts: 279 | Thanked: 370 times | Joined on Oct 2012 @ Costa Blanca, Espaņa
#133
Seems to work fine on SFOS 2.1.3.7, thanks!
__________________
| Openrepos | T.J.C. |

Don't just sit there standing around, pick up a shovel and sweep up!
 

The Following User Says Thank You to Markkyboy For This Useful Post:
MSameer's Avatar
Posts: 605 | Thanked: 1,776 times | Joined on Feb 2008 @ Helsinki
#134
Originally Posted by dameceno View Post
Thanks MSameer, the update app works flawlessly on Jolla 1 SFOS 2.1
That's a hardware issue. The maximum 16:9 resolution is 2MP only.
__________________
We need a coffee machine that doesn't ask for coffee beans every 10 hours
 
peterleinchen's Avatar
Posts: 3,338 | Thanked: 6,274 times | Joined on Aug 2010 @ Ruhrgebiet, Germany
#135
Originally Posted by Markkyboy View Post
Seems to work fine on SFOS 2.1.3.7, thanks!
But not on Jolla C!

iirc also from v2.0.5.6 (or likely) it is broken, does not start and just leaves a dead 'opaque app cover'...

--edit, output from terminal
Code:
~]$ harbour-cameraplus
[D] unknown:0 - Using Wayland-EGL
[W] unknown:0 - Module 'QtCamera' does not contain a module identifier directive - it cannot be protected
from external registrations.
[W] QtCamViewfinderRendererNemo::render:93 - renderer not started yet
[W] QtCamImageModePrivate::applyFastCapture:52 - applyFastCapture: not supported
harbour-cameraplus: symbol lookup error: /usr/share/harbour-cameraplus/lib/libqtcamera.so.1: undefined sym
bol: eglGetCurrentDisplay
[nemo@Sailfish ~]$
__________________
SIM-Switcher, automated SIM switching with a Double (Dual) SIM adapter
--
Thank you all for voting me into the Community Council 2014-2016!

Please consider your membership / supporting Maemo e.V. and help to spread this by following/copying this link to your TMO signature:
[MC eV] Maemo Community eV membership application, http://talk.maemo.org/showthread.php?t=94257

editsignature, http://talk.maemo.org/profile.php?do=editsignature
 
Posts: 3,296 | Thanked: 4,325 times | Joined on May 2011 @ Poland
#136
Originally Posted by peterleinchen View Post
But not on Jolla C!

iirc also from v2.0.5.6 (or likely) it is broken, does not start and just leaves a dead 'opaque app cover'...

--edit, output from terminal
Code:
~]$ harbour-cameraplus
[D] unknown:0 - Using Wayland-EGL
[W] unknown:0 - Module 'QtCamera' does not contain a module identifier directive - it cannot be protected
from external registrations.
[W] QtCamViewfinderRendererNemo::render:93 - renderer not started yet
[W] QtCamImageModePrivate::applyFastCapture:52 - applyFastCapture: not supported
harbour-cameraplus: symbol lookup error: /usr/share/harbour-cameraplus/lib/libqtcamera.so.1: undefined sym
bol: eglGetCurrentDisplay
[nemo@Sailfish ~]$
peterleinchen, you need to get the rpm from the OBS: http://talk.maemo.org/showpost.php?p...&postcount=128

In my case (OnePlus3) I can't record any video (stock camera works fine but it records 4K video). The log follows: https://pastebin.com/zkcDi5r6

Is it more likely to be the port issue or cameraplus issue?
__________________
If you want to support my work, you can donate by PayPal or Flattr

Projects no longer actively developed: here
 

The Following User Says Thank You to marmistrz For This Useful Post:
peterleinchen's Avatar
Posts: 3,338 | Thanked: 6,274 times | Joined on Aug 2010 @ Ruhrgebiet, Germany
#137
Thanks. Somehow missed this post.
Canera works now. But as you said video does not work. Cameraplus just freezes.
__________________
SIM-Switcher, automated SIM switching with a Double (Dual) SIM adapter
--
Thank you all for voting me into the Community Council 2014-2016!

Please consider your membership / supporting Maemo e.V. and help to spread this by following/copying this link to your TMO signature:
[MC eV] Maemo Community eV membership application, http://talk.maemo.org/showthread.php?t=94257

editsignature, http://talk.maemo.org/profile.php?do=editsignature
 
Posts: 3,296 | Thanked: 4,325 times | Joined on May 2011 @ Poland
#138
Originally Posted by peterleinchen View Post
Thanks. Somehow missed this post.
Canera works now. But as you said video does not work. Cameraplus just freezes.
For me it doesn't freeze, I just get an error message asking to restart the app. You're using OnePlus3 too?
__________________
If you want to support my work, you can donate by PayPal or Flattr

Projects no longer actively developed: here
 
peterleinchen's Avatar
Posts: 3,338 | Thanked: 6,274 times | Joined on Aug 2010 @ Ruhrgebiet, Germany
#139
Using JollaC here.
Getting this default 'you may wait ...or... close the app'

Sorry, need to correct.
Video <=720p works, just 1080 freezes
(did not have configured so default 1080 was recorded)
__________________
SIM-Switcher, automated SIM switching with a Double (Dual) SIM adapter
--
Thank you all for voting me into the Community Council 2014-2016!

Please consider your membership / supporting Maemo e.V. and help to spread this by following/copying this link to your TMO signature:
[MC eV] Maemo Community eV membership application, http://talk.maemo.org/showthread.php?t=94257

editsignature, http://talk.maemo.org/profile.php?do=editsignature

Last edited by peterleinchen; 2018-01-14 at 17:50. Reason: video 720p works
 

The Following 3 Users Say Thank You to peterleinchen For This Useful Post:
Posts: 296 | Thanked: 504 times | Joined on May 2015 @ Italy
#140
There are some useful functions missing:
- Timer
- Burst mode (time-lapse)
and why not:
- Panorama
- HDR

We really need a good camera app for Sailfish, I hope it will be included in Sailfish 3.

Btw, I tried OpenCamera on Android and it seems complete and lightweight (around 2MB).
 

The Following 4 Users Say Thank You to claustn For This Useful Post:
Reply

Thread Tools

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 13:55.